Yaşamın Başlangıcından Havva'ya

    Dünyada yaşamın başlangıcını ve evrimini konu alan Yaşamın Başlangıcından Havva'ya (Life to Eve) isimli bu 3 parçalık kısa belgesel serisi, insanın balıklardan amfibilere, sürüngenlerden memelilere ve Mitokondriyal Havva'ya uzanan evrimsel tarihini özetliyor. Daha önce Türkçeye çevirdiğim Evrim Gerçekleri ve Hayat Otobanı belgesellerinin de yapımcısı olan Cassiopeia Project imzalı bu belgeseli kaçırmayın. 

1. Bölümde yaşamın başlangıcından amfibilere kadarki süreç, 

2. Bölümde amfibilerden sürüngenlere ve dinozorlara kadarki süreç,

3. Bölümde memeliler ve insanın ataları (hominidler) anlatılıyor. 

   Konuyla ilgili daha ayrıntılı bilgi almak için Gezegenimizdeki Yaşamın Kısa bir Tarihçesi adlı yazı dizisini okuyabilirsiniz. 

 

 

Şunlar da ilginizi çekebilir:

 

Yorumlar (2) -

  • Müthişş bir doğal seçilim öyküsü -> zayıf kalanlar yaşama ayak uyduramayanlar tek tek tükendi ve neslide bitti..! Hep güçlü olan ortama uyum sağlayabilen türler yani adaptasyonu güçlüler kaldı ve geliştiler. Ve gelişmeyede devam ediyor. *Değişik bir enerji var dünyada ve git gide düzensizlik biçiminde kendini geliştirerek daha farklı formlara bürünüyor.! İşte klasik basit evrimin bir başka açıklaması (kanımca) Smile)
  • Yorum için teşekkürler. Evet, aslında çok basit bir kavramdır "evrim" ve buna rağmen, insanın kibiri yüzünden bazı bilim düşmanı çevrelerce hala taşlanıyor. Bu da aslında evrimin gücünün bir diğer göstergesi.

Yorum ekle