Dini Keşfetmek 1. Bölüm - Hazır Dünya

   YouTube kanalı DiscoveringReligion'ın yapımını üstlendiği bu video serisinin ilk bölümünde, üç büyük dünya dininin birbirleriyle çeliştiği ve benzeştiği noktalara özet olarak değiniliyor. Yaratılışçıların ve köktendincilerin, sırf kendi kişisel inançlarına prim yaptırmak için bilimsel gerçekleri nasıl inkar edip çarpıttığı, onca bilim insanının emeğini ve çalışmasını itibarsız hale getirmeye çalıştığı ve kendi dinlerini yüceltmek uğruna insanları nasıl hoşgörüsüzlüğe sürüklediği anlatılıyor. Sonunda dünyayı ve içinde barındırdığı yaşamı bile yok etme gücüne sahip olan bu dindar fanatizmin, videoda da vurgulandığı şekilde bir gün gezegenimizin sonunu getireceğine yönelik endişeleri aynen paylaşmaktayım. İyi seyirler. 

     TÜM BÖLÜMLER: 

   * Not: Bazı bölümlerin eksik olduğunu göreceksiniz. Onların çevirisini yapmadım çünkü bunlar bizleri çok ilgilendirmeyen, daha çok ABD ve Hristiyanlık çerçevesinde yapılan eleştirileri içeriyor.

Yorumlar (2) -

  • Video telif hakkı gerekçesiyle kaldırılmış, ilgilenirseniz sevinirim.
  • Evet Aslı hanım, bazı videolardaki şarkılar yüzünden öyle bir telif cezası geldi. Bütün videoları yeni Vimeo kanalıma taşıdım ve burada da bağlantıları yeniledim. Rahatlıkla izleyebilirsiniz artık. Uyarınız için teşekkürler Smile

    Vimeo kanalım: https://vimeo.com/felisagnosticus

Yorum ekle