Harun Yahya Safsatası ve Evrim Gerçeği

Bilim insanları, fosil sergileri ve Yaratılış Atlasları'ndaki iddiaları yanıtlıyor...

Bilim ve Gelecek Kitaplığı'ndan yayımlanan bu kitabı herkesin okumasını tavsiye ediyorum. 

  • Harun Yahya'nın bastırıp dünyanın dört bir yanına dağıttığı Yaratılış Atlas'ındaki içler acısı bilimsel hataları gözler önüne seren kitap, "Bilimin Safsataya Yanıtı" isimli 1. bölümle başlıyor. Çarpık iddialara bilimsel gerçeklerle tek tek yanıt veren bu bölümde, bilim dışı argümanların tutarsızlığı vurgulanıyor.
  • "Yaratılışçı İddialara Bilimsel Kılıf Çabası" başlıklı 2. bölümde "akıllı tasarımın" akılsızlığı anlatılıyor. 
  • "Yaratılışçılığın Küresel Merkezi: ABD" başlıklı 3. bölümde, evrim ve bilim düşmanlığını körükleyen çarklar anlatılıyor.
  • "Sonsöz Bilim İnsanlarında: Evrim kuramı yok sayılarak bilim yapılamaz" isimli 4. bölümde, Dr. Erdal Atabek, Prof. Dr. Betül Çotuksöken, Ender Helvacıoğlu, Prof. Dr. Jerry Coyne, Prof. Dr. Andrew Berry, Prof. Dr. Steve Jones gibi önemli isimlerle  yapılan söyleşiler aktarılıyor.

1. bas. 2008, 2. bas. 2009

   Harun Yahya Safsatası ve Evrim Gerçeği, aslında çeşitli bilim insanlarının makale ve yazılarından derlenmiş 450 sayfalık bir özet. Bu bağlamda kitabı derleyen Nalan Mahsereci'nin emekleri yadsınamaz. Bu kitap sadece evrimi ve evrim karşıtlarının düşünce yapısını anlamak için değil, karşımıza çıkabilecek bilim dışı savlara yanıt verirken izlenecek yol haritası olarak da değerli bir kaynak. İçeriğin biraz basit kaldığı doğru; fakat evrim gerçeğiyle yeni tanışanlar için son derece faydalı bir kaynak olduğunu düşünüyorum.

 

   Bu kitabın çok daha geniş versiyonu, Özgür Düşünce Hareketi olarak hazırladığımız Argüman Arşivi'dir. Bu sitede yer alan iddiaları ve onlara verilen yanıtları okuyarak evrim ve bağlantılı konular hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz. 

 

Şunlar da ilginizi çekebilir:

Yorum ekle