Çocuklara evrim yok, Harun Yahya ve yaratılış var!

 

   Mayıs ayında uzun süredir tadilatta olan Ankara MTA Tabiat Tarihi Müzesi açılmıştı ve hatta o zaman bu sevindirici haberle ilgili tanıtıcı bir yazı ve Facebook sayfamızda da müzeye ait bir fotoğraf albümü yayınlamıştım. Ancak müzenin internet sitesinin "Müze Çocuk" bölümünde, müze eğitim uzmanı tarafından derlenmiş kitapçıklar bulunuyor. Kitapçık derlemeleri için kaynak olarak da Bilim ve Teknik Dergisi ve herhangi bir bilimsel referansı olmayan “popülerbilgi” isimli bir site kullanıldığı yazıyor. Bu "popülerbilgi sitesi" nedir diye girip baktığınızda, karşınıza malesef evrim karşıtı bir içeriğe sahip olduğu anlaşılan, bilimle yakından uzaktan alakası olmayan yaratılışçı argümanların olduğu bir site çıkıyor. Bilimi çarpıtıp çocuklara göz göre göre yanlış bilgi vermeyi kendine görev edinmiş bu sitede şöyle anlatımlar var:

"Filin hortumu özel olarak tasarlanmış bir organdır. Her özelliğiyle Allah'ın yaratma sanatındaki kusursuzluğunu bizlere gösterir. Peki bu mükemmel mekanizma nasıl var olmuştur? Akıl ve vicdan sahibi bir insan için, bunun "yaratılmış" olduğunu anlayıp hissetmek zor değildir kuşkusuz. Bu organın tesadüfler sonucu var olduğunu öne süren evrimcilerin iddiası son derece gülünçtür. Çünkü, evrimciler, organların tesadüflerin birbiri üzerine eklenerek var olduğunu öne sürerler. Oysa fil hortumu üzerindeki her bir kas yerli yerinde olduğunda çalışabilir. Şüphesiz kasların boylarında ya da kuvvetlerindeki en ufak bir farklılık onu işlevsiz kılardı."
 

   

   Oysa biz biliyoruz ki doğada hiçbir şey mükemmel değildir, her şey ervim sürecinde canlının hayatta kalarak neslini ve genlerini sonraki kuşaklara aktarabileceği şekilde gelişmiş ve gelişmeye de devam etmektedir. Bunu başaramayan canlılar da zaten hayatta kalamamakta, hatta nesilleri tükenme noktasına kadar gitmektedir. Kusursuz tasarım diye bir şeyin söz konusu olmadığını en basit haliyle insanlardan örnekleyecek olursak, vücudumuzda bozuk olan pek çok yapıya bakmak yeterli olacaktır. (Gözlerimiz bozuk, iki ayak üzerinde yürümeye henüz tam olarak adapte olmadığımız için bel ve sırt ağrıları yaygın, yirmi yaş dişlerimiz çenemize sığmıyor, kongenital ve genetik hastalıklarla doğan pek çok bebek var...vs... liste uzayıp gidiyor, sitemde bunlarla ilgili fazlasıyla yazı ve bilgi var. Merak edenler açıp okuyabilir.) 

   Yani özetle bu güzelim müzede sergilenen onca fosile, milyonlarca yıl içerisinde gerçekleşmiş olan evrimsel sürecin bu fosillerle görsel olarak anlatımına ve canlıların türeyişiyle ilgili bilimsel gerçeklere rağmen, müzenin internet sitesindeki çocuklar için olan bölümünde 'nedense' bu bilimsel gerçekleri örtbas eden bir oluşumdan referans veriliyor. Kısaca çocuklara evrim yok, Harun Yahya ve yaratılış var! Küçük yaşta beyin yıkamanın faydalı bir yöntem olduğunu biliyorlar. 

   Bu vahim tablodan müzenin bilim departmanının haberi olmadığını düşünmek istiyorum. Eğer öyleyse haberleri olmaması da ayrı bir vehamet gerçi, ama en azından biraz da olsa durumu kurtarabilecek bir bahane olur. Bu güzelim müzenin hurafecilerin ellerine teslim edilmemiş olduğunu ve bu kepazeliğin farkına varılıp en kısa sürede düzeltileceğini umuyorum. Bu olayın farkına varıp konuyu medyaya yansıtan Haber SoL ekibini de tebrik etmek gerekiyor burada. 

   Filin hortumunun neden böyle olduğuna dair gerçek bilgileri çocuklara aktarmak istiyorsak, bunu onlara hak ettikleri şekilde, yani bilgileri çarpıtmadan anlatmamız gerekiyor. "Çocuklar için Evrim" başlıklı video serisini tam da bu nedenle çevirmiştik. Serinin fillerle ilgili bölümü aşağıda verilmiştir. Diğer bölümleri buradan izleyebilirsiniz.

  • Müzeyle ilgili bilgi almak isteyenler, açıldığı zaman heyecanla gezmeye gidip sonrasında yazdığım ve şimdi yazdığıma pişman mı olsam bilemediğim tanıtım yazısını okuyabilir.
  • Ayrıca Evrim Çalışkanları tarafından derlenen şöyle bir liste var: Çocuklara Yönelik Evrim Kitapları Önerisi (Malesef çok fazla Türkçe kitap olmadığı için list oldukça kısa, ama olsun.)

Yorumlar (5) -

  • Adı üstünde zaten, "popüler bilgi"!

    Sitenizi uzun zamandır takip etmeme rağmen 'çocuk' söz konusu olunca yorumda bulunma gereksinimi duydum. Söz konusu müzeyi Ankara'da olduğu için ziyaret edemedik, daha doğrusu bu müze ziyaretini çocuğumuz daha biraz olgunlaştığı vakit gidip doya doya gezelim dedik, ancak müzenin tanıtımı ile ilgili paylaşımlarınızı zevkle, ballandıra ballandıra gösterip anlatmıştım oğluma. O değerli paylaşım için teşekkürler.

    O sitenin tamamen zaman kaybı bilgi paylaşım uğraşı, değersiz ve gereksiz satırlarını ise önemsemiyorum. Yazdığınız tanıtım yazısı için pişman olmayın. Çünkü o müze sergiledikleri ile bize veya bizim gibilere kafi. Çocuklarımıza anlatıp dillendirdiğimiz meşhur fosiller orada mı biz ona bakarız, gerisi gerçekten lüzumsuz ve bir gün (belki biz görmeyeceğiz) gülünerek geçilecek teferruat.

    Saygılar
  • Keşke her ebeveyn sizin kadar bilinçli ve gerçeklerin farkında olabilse..O zaman inanın gelecek nesillere yönelik endişelerimiz çok azalır. Teşekkür ederim yorumunuz için, en azından sizler gibi ailelerin olduğunu bilmek güzel.

    Saygılar benden..
  • can
    harun yahyanın kitaplarının tamamen sağdan soldan toplama insanlara aşırma bilgiler doldurularak yazdırıldığı o kadar net ki. Aziz nesin bile diyor ya "boyum kadar kitap yazdım bana zaten senin boyun ufak " dediler diyor ya. Bu adamın bu kapasite ile kitap yazması da mümkün değil. Üstelik inanındığı savunduğu dini kitabı bile bilmiyor, anlamıyor. Başka bir konuda bu adamın kitaplarının kim tarafından nasıl finansa edildiği ve bugünlere getirildiği.  
  • Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.
  • Çok haklısınız gerçekten farklı bir bakış açısıyla yazıyorsunuz. Sizi yakından takip edeceğim.

Yorum ekle