Yeni Başlayanlar İçin Yaşamın Kökeni

 

   Bir köy muhtarsız, bir iğne ustasız olmaz! Evrendeki bu mükemellik, bu düzen, nasıl bir yaratıcı olmadan var olabilir? Şaka şaka :) Bu video, bu ve benzeri bilimsellikten uzak argümanlara biyoloji ve kimya biliminin ışığında cevap veriyor. Ayrıca gezegenimizdeki yaşamın kökenine ilişkin birkaç hipotezi çok özet olarak anlatıyor. Özellikle RNA Dünyası ve Kil hipotezlerini merak edenler için konuya kısa bir giriş teşkil edeceğini düşünüyorum. 

* Evrim, termodinamiğin 2. yasasını ihlal mi ediyor? Hayır, tam tersi!

   Doğa bilimlerinde abiyogenez, canlı yapıların cansız maddelerden doğal kimyasal süreçlerle nasıl oluştuğunu, dolayısıyla dünyada yaşamın nasıl ortaya çıktığını açıklayan terimdir. Abiyogenezin kendisi bir kuram olmakla birlikte, işleyişine dair pek çok hipotez vardır. Sık sık evrim teorisi ile karıştırılan abiyogenez hipotezleri, henüz evrim teorisi gibi şüpheye yer bırakmayacak şekilde kanıtlarla desteklenmemiştir; ancak önümüzdeki yıllarda mutlaka "hipotez" düzeyinden "teori ve kuram" düzeyine yükselecektir. Hatırlatmakta fayda var: Evrim teorisi ilk canlının nasıl ortaya çıktığını değil, canlıların nasıl türleştiğini ve değiştiğini açıklayan bilimsel kuramdır. Bu videodan sonra yapılması gereken sorgulama şudur: Bu süreç hem DNA'dan önce hem de sonrasında kendiliğinden işlediğine göre Tanrı hangi aşamada devreye girmiş olabilir?  

 Serinin diğer bölümleri :

Şunlar da ilginizi çekebilir:

 

Yorumlar (1) -

  • selam,
    emek harcamissiniz, bende siz gibiydim, ancak simdi baska seylere de emek harcamam gerektigini anladim, umarim sizde denersiniz.
    Bu arada sizin headline i cemaatten oldugunu bildigim bi arkadas'a soyledim, "ustadin kitabini mi okuyosun?" dedi Smile bilginize.
    cheers!

Yorum ekle