İnsanın Türeyişi ve Cinsel Seçilim

   Tüm bilimseverlere müjde!

   Charles Darwin’in 1871 yılında yayımlanan "İnsanın Türeyişi ve Cinsel Seçilim" (The Descent of Man, and Selection in Relation to Sex) isimli dev eseri 2 cilt halinde Alfa Yayınlarından çıktı. Bu çeviriyi, Darwin’in kitabının 1874 tarihli baskısından yaptım. Türlerin Kökeni’nin (1859) ardından, bu eserde çok daha fazla referans ve örnek sunarak evrim kuramına insanı da dahil eden ve seçilim mekanizmalarına cinsel seçilimi ilave ederek kuramını daha da ayrıntılandıran daha cesur bir Darwin ile karşılaşıyoruz. Doğanın karmaşık olmakla birlikte bütünüyle sebep-sonuç ilişkisine dayanan işleyişini sorgulamanın tadına varmanız dileğiyle, ufuk açısı olmasını dilerim. 

 

Şunlar da ilginizi çekebilir:

Yorumlar (5) -

  • Bahar hn.
    Evrim ile ilgili bilimsel çevrelerde tartışmalar yıllarca devam etmekte.Sanıyorum bu tartışmalar asla bitmeyecek.Bunları bir kenara bırakalım size çok basit  bir soru sormak isterim.
    Varsayalım ki insanoğlunun evrimi bazı çevrelerin dediği gibi maymundan başlamış olsun.
    Günümüzde dünya üstünde milyarlarca insan varken belkide milyonlarca da maymun var.Peki arada evrilen insan türleri neden yok?Zamanı durdurmak mümkün olmadığına göre en azından belirli aralıklarla evrilen insan türü olması gerekmiyor mu?Maymun var,insan var ama aradakiler yok...Mantıklı mı sizce? Bilimsel olarak nasıl açıklanacak bu durum?
  • Tamda bu konuda araştırma yapıyodum. Teşekkürler.
  • Bugün genetik bilimi ve bilgisayar teknolojisinin  bize sağladığı veriler ışığında artık evrime "sadece bir teori"  diyemeyiz.
    Evrende yaşamın oluşumunu ve seyrini anlamada kritik olan bu kavramı biz okullarda görmezden geldikçe maalesef toplum olarak gerilerde kalmaya mahkumuz.

    Bahar hn, bu çok önemli yapıtı ve diğerlerini bize yeni baskıda kazandırdığınız için Alfa Bilim ve size teşekkürler...
  • Sayın Pelin Toksavul,

    Güzel sözleriniz ve evrim konusundaki bilinçli tutumunuz için ben teşekkür ederim Smile

Pingbacks and trackbacks (1)+

Yorum ekle