Dawkins: Seks, Ölüm ve Hayatın Anlamı (1. Bölüm)

 

    Ahlaklı olmak için dini günah kavramına ihtiyacımız var mı? Dinler bizi daha ahlaklı yapar mı? Günah kavramının insan hayatına etkisi nedir? Seks, dindarlık ve suçluluk arasındaki ilişki nedir? Ahlakın bilimsel kökenleri, hayvanların cinselliğe yönelik davranışları ve kuralları nelerdir? İğrenme duygumuz neden evrilmiştir ve sonuçları nelerdir? Eşcinsellere bakış açısında meydana gelen değişiklik neyin göstergesidir? Empati yeteneğimizin bilimsel temeli ve ahlak ile ilişkisi nedir? Hayatta kalmamızı sağlamak için evrimleşen yeteneklerimiz birbirileriyle nasıl bir ilişki içindedir ve bu bizi nasıl etkiler? İyilik insanın doğasında var mıdır ve eğer öyleyse, bunca kötülük nereden geliyor? Gittikçe daha ahlaklı hale geliyor muyuz?

   Richard Dawkins 3 bölümlük Sex, Death and The Meaning of Life (Seks, Ölüm ve Hayatın Anlamı) isimli 2012 yapımı belgesel serisinin Sin (Günah) başlıklı bu ilk bölümünde, bütün bu soruların bilimsel cevaplarını arıyor; bilimsel ve akılcı düşünce biçiminin, toplumumuzu nasıl şekillendirdiğini anlatıyor. 

* Altyazıları indirmek için tıklayın. 

 

  

 

Yorumlar (4) -

  • Büyük bir emekle bu belgeselleri bize Türkçe ulaştırdığınız için çok teşekkürler.
  • dt
    ikinci bölüm linkindeki video silinmiş yalnızca 1. ve 3. bölümler var
  • Sevgili dt,

    Evet uçmuş, YouTube yine telif cezası getirmiş çünkü. Yeni bir kanala yüklenir yüklenmez buraya ekleyeceğim. Uyarı için teşekkürler, fark etmemiştim.

Pingbacks and trackbacks (1)+

Yorum ekle